Skip to main content

Nieuws

Aperam solar park in Genk officieel ingehuld

genk solarpark 01 lr

Op 12 mei 2022 werd het Aperam solar park in Genk officieel ingehuld.

Het solar park, één van de grootste van België, is een samenwerking van Aperam Genk en Perpetum Energy.

Aperam, producent van roestvast staal, heeft op zijn terreinen in Genk een fotovoltaïsche installatie in gebruik genomen met een capaciteit van 23 Mwp. De bouw van deze installatie werd uitgevoerd door Perpetum Energy. Iets meer dan 50.000 panelen werden geplaatst, verspreid over de site, onder meer op de daken en als overdekte parking.

De weg naar CO2-neutraliteit tegen 2050 is een belangrijke strategische doelstelling van Aperam. Het installeren van hernieuwbare energie op haar terreinen is één van de manieren om deze missie te bereiken. De installatie die in Genk werd geïnstalleerd, resulteert in 7300 ton vermeden CO2-uitstoot, wat gelijk is aan de uitstoot van 5900 gemiddelde gezinnen. Tegelijkertijd zijn er EV-laadstations geplaatst voor gebruik voor de auto's van het bedrijf en de werknemers. Dit zal garanderen dat het wagenpark van Aperam geleidelijk emissievrij zal worden.

Aperam besloot om de uitvoering van het gehele project (PV-installatie en de EV-laadstations) toe te vertrouwen aan Perpetum Energy, een bedrijf gevestigd
in Sint-Denijs-Westrem (Gent). Perpetum Energy is een familiebedrijf en één van de snelst groeiende bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van hernieuwbare energieprojecten met een hoofdfocus op maatoplossingen voor industriële verbruikers.

Bekijk een filmpje over het project

genk solarpark 02 lr

genk solarpark 03 lr

.